Vacante in Europa - UNGARIA 

 
UNGARIA
UNGARIA
UNGARIA
UNGARIA

 

 

 

Ungaria este așezată în Câmpia Panonică și nu are ieșire la mare. Cu toate acestea, țara oferă călătorului vacanțe memorabile. Lipsa litoralului este dată uitării după ce ați ajuns pe malul lacului Balaton, cel mai mare din Europa Centrală (aproape 600 km pătrați), supranumit și ”marea Ungariei”, sau într-unul dintre centrele SPA și parcurile acvatice întinse pe hectare din Budapesta, Szeged, Debrecen, Gyula, sau Hajduszoboszlo.

Trebuie să știți că în Ungaria există al doilea cel mai mare zăcământ de ape termale, după cel din Islanda. De altfel, cultura băilor termale are o istorie veche de aproximativ 2000 de ani pe teritoriul Ungariei.

Deși gastronomia maghiară este diversă și extrem de aromată, există două feluri de mâncare considerate tradiționale: gulașul - o supă groasă, preparată cu carne de vită, cartofi, multe legume și boia, și paprikáșul - o tocăniță de pui cu ardei și smântână. Le puteți savura, ce-i drept, și în România, în zona Transilvaniei/Ardealului.

 

BINE DE ȘTIUT

Vă recomandăm să folosiți moneda locală și să nu încercați să plătiți în euro, pentru că nu peste tot accepta euro, iar rata de schimb e foarte proastă.

Dacă circulați cu autoturismul este recomandat să respectați limitele de viteză. Amenzile de circulație sunt foarte mari în Ungaria.

 

IDEAL DE VIZITAT

Verile sunt călduroase, însă temperaturile nu urcă excesiv în termometre. Datorită așezării preponderent în zona de câmpie, nici iernile nu sunt aspre.

 

Capitala: Budapesta

Moneda: Forint

Clima: continentală

Oferte - UNGARIA
Cautare rapida
Va rugam sa selectati criteriile de cautare! Butonul "Cauta" va apare cand se poate face cautarea.
Oferte sezoniere
reduceri

De ce să alegeți Z Tour?