Vacante in Europa - UNGARIA 

 
UNGARIA
UNGARIA
UNGARIA
UNGARIA
Ungaria este un teritoriu cu centre urbane istorice si un peisaj pitoresc, vinuri de calitate, ape termale si o cultura infloritoare. Capitala Budapesta este un oras fantastic, impartit in doua de Dunare. Buda este un oras mai vechi, deluros si cu mai multa gratie, iar Pesta este un centru comercial ornamentat cu cladiri art nouveau.
In Budapesta se afla cele mai bune baruri si cluburi din tara, orasul fiind multa vreme preferat de artisti si scriitori. Capitala mai este numita si Parisul Europei de Est, datorita monumentelor. Gara din centrul orasului (Nyugati Palyaudvar) a fost creata de Gustave Eiffel, acelasi care a construit turnul Eiffel din Paris. Districtul Castelului si Palatul Regal sunt vizitate de turisti tot timpul anului, iar in zona Obuda se afla ruine romane si Muzeul Kiscelli.

"Puszta" - o preerie ce pare fara sfarsit, este peisajul definitoriu pentru Ungaria, insa frumusetile naturale nu se opresc aici. Sunt 11 parcuri nationale si sute de zone protejate pe care le puteti explora, impreuna cu lacul Balaton, cel mai mare lac cu apa dulce din Europa, o multitudine de rauri si podgorii.
Ungurii sunt mandri de mancarea lor, care este de obicei picanta si de cele mai multe ori gustoasa, dar nu sanatoasa - multe feluri sunt prajite in untura sau ulei. Condimentul national este paprica, iar felul national este gulasul, un fel de tocana groasa, cu paprica. Insa ungarii il numesc porkolt, pentru ei gulasul fiind o supa mai limpede cu paprica.

Mai putin cunoscute pentru restul lumii sunt paprikas csirken (pui in sos paprica) si halaszle (supa de peste cu paprica). Carnea de gasca este de asemenea populara in Ungaria, cel mai cunoscut fel fiind sult libacomb, picior de gasca fript. Se mai consuma tot felul de legume umplute, clatite dulci si sarate. O masa in stil ungar este insotita aproape intotdeauna (chiar si micul dejun) de muraturi numite savanyusag.
Principalele atractii turistice:

• Vizitati Budapesta si explorati stradutele pietruite din Buda. In Pest admirati parlamentul ungar, castelul Vajdahunyad si Muzeul de Arta Aplicata. Faceti o excursie pana in parcul cu statui comuniste.

• Urmati cursul Dunarii pana in orasele istorice Szentendre Visegrad si Esztergom. In Szentendre se afla o mare colonie de artisti si o multime de biserici, ruinele unui palat din secolul XV, iar in Esztergom se afla cea mai mare bazilica din Ungaria.

• Vizitati centrele medievale Sopron si Koszeg din vestul tarii. In Sopron se afla 240 de cladiri apartinand patrimoniului national, printre care se numara si turnul de veghe, casa Storno si biserica gotica, iar in Koszeg puteti vedea o bogatie de arhitectura baroca, renascentista si gotica.

• Faceti o calatorie inapoi in timp la Holloko, printre cele 60 de case si ramasitele castelului din secolul XIII.

• Descoperiti nord-estul indepartat al tarii, unde se afla biserici micute medievale si una dintre cele mai frumoase catedrale din tara, catedrala greco-catolica Mariapocs, care adaposteste icoana Fecioarei Indoliate.

• Explorati malul de nord al lacului Balaton, manastirea benedicta Tihany, castelul si stradutele pietruite din Veszprem si, la 10km de lac, castelul si biserica din Sumeg.

• Vizitati orasul universitar Szeged, un centru economic si cultural, care adaposteste si cea mai frumoasa biserica ortodoxa din tara. Faceti o excursie pana la Kecskemet, un centru de arhitectura Art Nouveau.

• Admirati a cincea universitate din Europa ca vechime (1367) si cel mai frumos exemplu de arhitectura otomana din Ungaria, la Pecs. Vizitati catedrala, moscheea lui Gazi Kasim Pasa si Muzeul de Arheologie.

• Indreptati-va spre Eger, unul dintre cele mai vechi si mai colorate orase ale Ungariei, care contine in jur de 200 de monumente istorice.

• Faceti drumetii in muntii Ungariei. Lanturile muntoase Zemplen, Bukk si Matra aflate la nord-est de Budapesta sunt populare, dar pentru drumetii mai usoare, mergeti spre dealurile de la nord si sud de lacul Balaton.

• Degustati vinul podgoriilor din valea Szepasszony. Puteti savura faimosul vin Bikaver (Sange de taur) si Tokaj (echivalentul sampaniei). In jurul Villany puteti degusta vinuri rosii excelente.

• Calariti in Marea Campie, unde se afla cateva ferme de cai ce organizeaza expozitii. Puteti lua lectii de calarie la scolile din toata tara.

• Relaxati-va la lacul termal Heviz, langa lacul Balaton. Apele au temperatura de peste 33ºC.

• Pescuiti in raul Tisa. Aici veti gasi cazare si ghizi.

• Urmariti traseele marcate in parcul national Kiskunsag si admirati mlastini, specii de pasari migratoare si lacurile din aceasta rezervatie turistica.

• Vizitati pesterile din parcul national Aggtelek, care face parte din zona carstica Gomor Torna.
Destinatii - UNGARIA
Oferte - UNGARIA
Cautare rapida
Va rugam sa selectati criteriile de cautare! Butonul "Cauta" va apare cand se poate face cautarea.
Oferte sezoniere
reduceri

De ce să alegeți Z Tour?