Vacante in Europa - TURCIA 

 

Turcia este o țară transcontinentală Euroasiatică.Turcia Asiatică (conține în mare parte Anatolia) care include 97% din țară, este separată de turcii europeni din Bosfor, Marea Marmara și Dardanele(care împreună formează o verigă de ape între Marea Neagra și Marea Mediterana). Turcia Europeană cuprinde 3% din țară.

Teritoriul Turciei este mai mult de 1,600 km lungime și 800 km lățime, cu o formă aproximativ rectangulară. Arealul Turciei, inclusiv lacuri, ocupă 783,562 km pătrați, din care 755,688 km pătrați sunt în Asia SV și 263,764 km pătrați în Europa. Turcia este a 37 țară dintre cele mai mari din lume.

Partea europeană a Turciei, Turcia de E, formează frontiera Turciei cu Grecia și Bulgaria. Partea asiatică a țării, Anatolia, se compune dintr-un platou central înalt cu câmpii de coastă înguste; între Koroglu și muntele Pontic se întinde la N și Muntele Taurus la S. Turcia E are mai multe peisaje montane și râuri ca Eufrat, Tigru și Aras, și conține lacul Van și muntele Ararat, punctul cel mai înalt al Turciei este de 5.165m.

Turcia este împărțită în 7 regiuni: Marmara, Egeea, Marea Neagră, Anatolia Centrală, Anatolia E, Anatolia SE și Mediteraneana. Terenul accidental al Anatoliei N de-a lungul Mării Negre seamănă cu o centură lungă și îngustă. Această regiune cuprinde aproximativ o șesime di teritoriul total al Turciei. Ca o tendință generală, interiorul platoului anatolian devine tot mai mult accidental care avansează spre E.

Peisajele variate ale Turciei sunt produsul unor mișcări complexe ale lumii care au modelat regiunea și încă cutremurele sunt destul de frecvente și uneori au loc erupțiile vulcanice. În 1999 un Turcia a fost cuprinsă de un cutremur dezastruos.

Capitala Turciei este orașul Ankara, dar capitala istorică Istanbul rămâne centrul financiar, economic și cultural al țării. Aproximativ 68% din populația Turciei locuiește în centre urbane.
Oferte - TURCIA
pag. 1 /36
 
pag. 1 /36
 
Cautare rapida
Va rugam sa selectati criteriile de cautare! Butonul "Cauta" va apare cand se poate face cautarea.
Oferte sezoniere
reduceri

De ce să alegeți Z Tour?