Vacante in Europa - OLANDA 

 
OLANDA
OLANDA
OLANDA
OLANDA
Olanda este un amestec imbietor de traditie, sub forma morilor de vant si a lalelelor si ritmul rapid al vietii europene moderne. Demult, tara consta doar in cateva insule, despartite de cateva dune de nisip de Marea Nordului. De-a lungul secolelor, aceste insule au fost legate una de alta, cu ajutorul ingeniozitatii si maiestriei tipice olandeze.
Numele corect al teritoriului este Tarile de Jos. Denumirea Olanda se refera doar la cele doua provincii Noord-Holland (Olanda de Nord) si Zuid-Holland Olanda de Sud). Olandezii isi numesc tara Nederland, insa recunosc si denumirile "Dutch" si Olanda, ca fiind populare. Englezul "Dutch" pentru olandez este rezultatul unei neantelegeri din secolul XV, cand englezii nu faceau distinctie intre locuitorii Tarilor de Jos si ai Germaniei - "Dutch" vine de la "Deutsch" (german).

Mancarea traditionala olandeza este mai degraba grosolana si consistenta, decat eleganta. Totusi orasele mari au o gama larga de restaurante ce va pun la dispozitie feluri internationale. Mancarea indoneziana, o mostenire condimentata a colonizarii Indiilor de Est, este deosebit de buna in Olanda. Un mic dejun olandez consta in general din paine proaspata, branza, carne gatita sau carnati, unt, un ou fiert si dulceata sau miere. Pranzul este similar. Sandvisurile (broodjes) sunt o gustare obisnuita si exista baruri speciale care le servesc. La vremea ceaiului sunt preferate clatitele (poffertjes) cu unt si zahar. Matjes este hering sarat si se gaseste la tonete stradale, precum si tiparul afumat, o alta specialitate marina. Olanda este o tara faimoasa pentru sortimentele de branza - Goudse, Edammer si Leidse, care pot avea aroma de chimion.

La micul dejun se bea suc de fructe, cafea sau ceai. Bautura spirtoasa locala se numeste jenever si este disponibil in mai multe arome. Cele mai populare marci de bere sunt Amsel si Heineken.
Principalele atractii turistice:

• Plimbati-va prin centrul orasului Amsterdam, de-a lungul malurilor canalelor aliniate de cladiri vechi. Printre acestea se afla Casa Anne Frank, casa tinerei evreice, pe canalul Prinsengracht.

• Vizitati comerciantii de diamante din Amsterdam. Cel mai cunoscut este Gassan, in Nieuwe Uilenburgerstraat, unde va puteti alege pietrele care se monteaza pe loc.

• Galeriile si muzeele din Amsterdam contin unele dintre cele mai marete opere de arta, printre care cele de Rembrandt, Van Gogh si Vermeer.

• Faceti o excursie pana la Arnhem in sud-estul Olandei, unde a avut loc Operatiunea Market Garden in cel de-al doilea razboi mondial si unde traversarea Rinului s-a dovedit a fi prea dificila pentru fortele aliate.

• Faceti un tur al patrimoniului arhitectural, vizitand cladirile guvernamentale din Haga, sediul guvernului si a regalitatii olandeze si al patrulea cel mai important oras al Natiunilor Unite.

• Admirati Olanda in miniatura la Madurodam, care va ofera o macheta a regiunilor tarii la scara 1/25.

• Treziti-va devreme pentru a asista la Licitatia de Faina Aalsmeer (Bloemenveiling Aalsmeer), cea mai mare cladire comerciala din lume, situata aproape de Amsterdam.

• Indreptati-va spre sud-estul indepartat al tarii, pentru a vedea arhitectura medievala din Maastricht, cel mai vechi oras fortificat al Olandei. Atractiile principale includ bisericile Sfanta Fecioara si St Servatius.

• Nu ratati spectaculosul turn al catedralei si centrul istoric din Utrecht, oras care se lauda cu un muzeu nou, dedicat operei lui Dick Bruna, creatorul lui Miffy.

• Admirati lalelele Olandei. Cele mai spectaculoase se afla la Haarlem, la 20km de vest de Amsterdam. In zonele rurale puteti admira aceste flori din martie pana la jumatatea lunii mai.

• Priviti spectacolul din pietele de branza. Cele mai bune sunt Waagplein in Alkmaar, deschisa in fiecare vineri din aprilie pana in septembrie si Gouda, la 20km sud-est de Rotterdam.

• Urmariti talentul lucratorilor de portelan la atelierul de olarie regal din Delft, oras in care mai puteti vedea un centru dedicat artistului Johannes Vermer.

• Inchiriati o bicicleta si alaturati-va olandezilor pe cel mai obisnuit mijloc de transport. Sunt aproximativ 17.000km de circuite pentru biciclisti in Olanda, o tara perfecta pentru acest sport, datorita terenului predominant plat.

• Plimbati-va cu o barca cu fundul de sticla pe canalele si in portul Amsterdam. Este o modalitate excelenta de a vedea zonele cele mai interesante ale orasului. O alta optiune este Barca Muzeu, care include majoritatea atractiilor culturale .

• Puteti observa alcatuirea interioara si starea de sanatate ale corpului uman la Corpus, aflat langa Leiden. Tot aici se afla si un centru de informatii medicale, cu expozitii temporare.

• Faceti o excursie pana la parcul national Hoge Veluwe de langa Arnhem. atractiile includ un muzeu subteran dedicat vietii din subsol si muzeul Kroller-Muller, care contine 280 de opere ale lui Van Gogh, precum si numeroase alte picturi.

• Conduceti pe Afsluitdijk, o bariera de 30km construita in anii 1930 pentru a separa Zuiderzee de Marea Nordului.

• Mergeti cu liftul de mare viteza al Euromast si luati cina la 100m inaltime.

• In satul Zaanse Schans puteti face o incursiune in trecut, pentru a vedea case traditionale, mori de vant functionale, o fabrica de saboti, o ferma de branza, constructori de barci si cateva muzee.

• Insulele Waden sunt o destinatie populara. Va puteti deplasa intre acestea cu feribotul.

• Plimbati-va in orasul istoric Gouda, urmand Harta Branzei care va va duce spre diverse atractii.
Destinatii - OLANDA
Oferte - OLANDA
pag. 1 /2
 
pag. 1 /2
 
Cautare rapida
Va rugam sa selectati criteriile de cautare! Butonul "Cauta" va apare cand se poate face cautarea.
Oferte sezoniere
reduceri

De ce să alegeți Z Tour?