Vacante in Europa - MUNTENEGRU 

 
MUNTENEGRU
MUNTENEGRU
MUNTENEGRU
MUNTENEGRU

 

 

 

 

Muntenegru are de oferit câte ceva fiecărui tip dintre vizitator, de la munții întunecați, la albastrul mării. Câmpia litorală, lată de doar 6 kilometri, se termină brusc pentru că versanții cad direct în Golful Kotor. Drumețiile montane în Muntenegru sunt o piatră de încercare chiar și pentru cei mai experimentați dintre aventurieri, pentru că munții din această țară sunt unii dintre cei mai accidentați din Europa.

 

Muntenegru se mândrește cu al doilea cel mai adânc canion din lume, cel săpat de râul Tara pe o lungime de 140 de kilometri. Pe cursul râului sunt o mulțime de poduri feroviare și rutiere, de unde se poate admira priveliștea absolut uluitoare oferită de defileu.

 

Cât privește bucătăria locală, muntenegrenii preferă Prsut, o șuncă tradițională, din porc sau vită, care se servește tăiată în felii foarte subțiri. Dar nu șunca în sine este atracția restaurantelor, ci modul în care este preparată: obligatoriu carnea se pune la uscat în satele aflate la altitudini mai mari de 900 de metri, iar procedeul în sine este migălos și îndelungat.

 

BINE DE ŞTIUT

Este interzis să intraţi în clădirile publice dacă sunteţi îmbrăcaţi cu pantaloni scurţi. Există un cod vestimentar strict şi pentru accesul în lăcaşurile de cult.

 

IDEAL DE VIZITAT

Iernile sunt mai prietenoase decât în România, iar verile tind să fie călduroase. Vara, mercurul din termometre urcă până la aproximativ 28 de grade, iar apa mării este destul de caldă, ajunge la 24 de grade Celsius.

 

Capitala: Podgorica

Moneda: Euro 

Clima: mediteraneană

Oferte - MUNTENEGRU
pag. 1 /2
 
pag. 1 /2
 
Cautare rapida
Va rugam sa selectati criteriile de cautare! Butonul "Cauta" va apare cand se poate face cautarea.
Oferte sezoniere
reduceri

De ce să alegeți Z Tour?