Solicita oferta
Filtreaza dupa
Plecare
Pret pe persoanaDescriere
Korčula este numele modern croat al unei insule in Marea Adriatica, cu o lunga istorie bizantina si venetiana.

Insula Korčula - in traducere "Corfu Negru", probabil pentru padurile sale de pin negru, care a fost materialul folosit la constructia de nave - are lungimea de 40 km si latimeaa de 6,5 km si este situata pe coasta Dalmatiei, in judetul Dubrovnik-Neretva al Croatiei. Insula Korcula aparţine arhipelagului central Dalmat, şi este separată de peninsula Peljesac de Strâmtoarea Peljesac. Este cea de-a şasea insulă adriatică, ca mărime. Cel mai înalt vârf este Klupca (568 m) şi Kom (510 m). Pe insulă se întâlneşte vegetaţie mediteraneană, cu întinse păduri de pini.

Populatia sa de 16.000 locuitori (2001), o face una dintre cele mai populate insule ale Adriaticii, desi acest numar a fost in continua scadere pe parcursul secolului trecut.

Climatul insulei este blând, cu o medie anuală a temperaturilor de 10 grade C în ianuarie şi 27 grade C în iulie.

Insula Korčula include orasele Korčula, Vela Luka si Blato, satele de coasta Lumbarda si Račišće si, in interior, Zrnovo, Pupnat, Smokvica si Čara.
Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.

Daca oferta dorita nu se afla in lista de mai sus, te rugam solicita oferta personalizata

Nu ai gasit nimic interesant aici?

Cerere oferta personalizata!

agentia de turism Z Tour