Scris de Silvia ultima modificare 24.08.2016 13:47:52

Pentru inceput, trebuie mentionat ca insula Creta este arida, stancoasa, vegetatia e bogata doar in localitati, unde sunt irigatii. Cu toate acestea, este spectaculoasa, iar o descindere in interiorul insulei, spre munti si platoul Lasithi poate oferi privelisti surprinzatoare.

In perioada sejurului nostru temperaturile au fost in jur de 30 grade Celsius si apa marii calda. Probabil datorita ariditatii insulei, impresia de torid e si mai puternica – inca de la orele 7-8 ale diminetii este foarte cald, iar pe la orele 11 nisipul este atat de fierbinte, incat nu se poate face plaja “la cearceaf”.

Hotelul are propria plaja, foarte curata, cu nisip fin si intrare lina in mare, cu sezloange si umbrele contra cost – 5 euro pentru o zi, 2 sezloange cu umbrela. Barul de pe plaja are o gama destul de larga de gustari, bauturi racoritoare, cafea, bere si inghetata. Preturile sunt similare celor din Romania: frappe la 1,8 euro, espresso 1,2 euro, inghetata incepand de la 0,7 eurocenti pana la 2,4 euro inghetata Top Gun  etc. Fundul marii este nisipos pana la un punct, marcat cu o geamandura, apoi sunt pietre pline de arici de mare, dar e o zona buna pentru snorkeling, cu apa limpede si pesti multicolori. Mentionez ca plaja din dreptul acestui hotel nu este exclusivista, oricine poate sa se aseze, la sezloange sau pe nisip si este cea mai buna din intreaga statiune, in alte zone plaja e foarte ingusta, iar in apa sunt pietre (stanci). Dat fiind ca temperaturile sunt mai mari decat cele de pe litoralul romanesc si soarele mai torid, cred ca trebuie luata in considerare inchirierea zilnica de sezloange cu umbrela intrucat dupa orele 10-11 ale diminetii nu se mai poate sta pe nisip fara umbrela. Piscina este mare si sezloangele din jurul ei suficiente, iar un grup de animatori propun tot felul de activitati (aquagym, stretching etc.), carora noi nu le-am dat insa curs, preferand plaja si marea.

Hotelul nu este un hotel de lux, insa personalul face tot posibilul ca oaspetii sa se simta bine, piscina, plaja, curtea sunt curatate inca din zorii zilei. Camerele cu vedere la mare ofera o priveliste minunata, pe balcoanele mai mici sau mai mari se gasesc fotolii si o masuta, astfel incat tariful suplimentar pentru aceste camere merita platit.

Masa in regim demipensiune a fost indestulatoare, cu multe fructe si legume proaspete, salate preparate sau legume si alte ingrediente pentru a-ti prepara propria salata, mic dejun cu preparate calde, cina bogata in feluri de mincare preparate la cuptor sau gratar. Cu toate ca varietatea era mare si mancarea gustoasa, probabil ca persoanele pretentioase ar fi avut asteptari mai mari de la restaurant. Nu afirm asta in sens negativ, ci doar pentru ca cei interesati de acest hotel sa stie la ce se pot astepta.

Localitatea Kokkini Hani este foarte aproape de aeroport – la cca 15 km, cei care ne-au asigurat asistenta turistica ne-au intampinat inca din aeroport si ne-au dirijat spre autobuzul care ne-a dus pana in fata hotelului. Aceeasi agentie ne-a oferit si excursii optionale in Creta si Santorini, am ales o excursie de o zi la platoul Lasithi si Knossos in care ne-am simtit foarte bine, am vazut locuri interesante si ghidul ne-a dat multe informatii despre viata in Creta, istorie si mitologie.

Kokkini Hani este o localitate mica, cu citeva hoteluri mai mari si mai multe mici, 2 supermarketuri – Carrefour si unul local – cu preturi similare celor din Romania – 25-30 eurocenti sticla de 1,5 l apa plata, bere Mythos, Heineken si Amsteel la mai putin de 1 euro doza de 0,5 l (toate bauturile sunt mai scumpe daca sunt luate din frigider, decat de pe raft), cateva magazine cu suveniruri si taverne, pizzerii ale caror preparate nu le-am incercat. Nu este viata de noapte, cluburi etc., astfel incat pe la orele 23 totul se linisteste.

agentia de turism Z Tour