Vacante in Europa - SPANIA - Costa Brava 

 
Costa Brava - Santa Susana
Costa Brava - Malgrat de Mar
Costa Brava - Calella
Costa Brava - Tossa de Mar
Cate un pic din fiecare... Cu siguranta este dificil de gasit un loc la fel de armonios ca acesta, cu faleze ideale pentru plimbari, cu palmieri pe malul marii sau agatati parca de stanci, cu plaje intinse si linistite, scaldate de apele cristaline ale marii, sau valuri ce se sparg spectaculos de stanci....
LLORET DE MAR
Considerata una dintre statiunile cele mai bogate in facilitate pentru practicarea sporturilor acvatice, cu 5 plaje recunoscute si premiate, asezate de-a lungul coastei ce se intinde pe 7 km, dar si cu o varietate de magazine, restaurant si locuri pentru distractie, putem plasa statiunea Lloret de Mar intre primele centre turistice de pe Costa Brava. Apa limpede, nisipul auriu si frumusetea imprejurimilor sunt principalele atractii de care se bucura miile de turisti care vin in Lloret de Mar. Calitatea apei, nisipului si a serviciilor este premiata anual cu steagul albastru EU.

     Localizare: Lloret de Mar este o statiune pe Malul Marii Meditarene, in provincial Girona, Catalonia. Este un orasel de coasta, in 2007 atingand aproape 35 000 locuitori.

    Importanta statiunii: Recunoscuta ca o destinatie turistica foarte frecventa, in timpul sezonului estival, numarul turistilor aflati in statiune creste, deseori, pana la 200 000 persoane. In Lloret de Mar exista foarte multe hoteluri, baruri, discoteci si cazinouri. Simbolul orasului este o statuie din bronz ce intruchipeaza o nevasta de pescar, numita “Dona Marinera”, lucrata in 1966 de catre Ernest Maragall.

    Climat si sezon propice: Statiune are un climat mediteraneean. Verile sunt fierbinti fara a fi inabusitoare in iulie si august avand o medie maxima de 29oC. Cea mai friguroasa luna este ianuarie, cand media maxima este de 13oC.

     Infrastructura: La Barcelona si aeroportul sau El Prat se poate ajunge cu trenul, facandu-se conexiuni care pot duce si mai departe. Aeroportul local este la Girona, care este la doar 35 minute distanta de mers cu autoturismul. De asemenea, orasul are o retea locala de autobuze.


CALELLA
Localizare: Calella este capitala turistica a regiunii Maresme, localizata perfect pe Costa Del Maresme, la jumatatea distantei intre Girona si Barcelona (50 km).

    Importanta statiunii: Este o statiune ce dispune de toate facilitatile, un oras plin de viata, cu o adevarata traditie, regasita in vechile sale cartiere. Peste 3 km de plaja, hoteluri moderne, cu o calitate a serviciilor deosebita, posibilitati de petrecere a timpului liber din cele mai variate si mai atragatoare, atat in timpul zilei cat si noaptea, valuri care nu inceteaza niciodata sa loveasca stancile abrupte. Toate acestea fac din Calella o destinatie europeana de top.

    Clima si sezonul propice: In statiunea Calella, clima este blanda pe tot parcursul anului. Sezonul de vara este fierbinte pe Costa Brava, cu temperaturi ce nu depasesc 31o C, in schimb ce in cea mai rece luna a anului, ianuarie, temperaturile ating in medie valoarea de 16oC.

    Infrastructura: Calella este o destinatie turistica accesibila tuturor turistilor, aceasta dispunand de o infrastructura dezvoltata, atat rutiera, cat si feroviara si aeriana.

Cele mai apropiate aeroporturi sunt: Aeroportul Girona, la cca 75 min distanta cu autobuzul si Aeroportul Barcelona, la 95 minute distanta.


MALGRAT DE MAR

Destinatie perfecta pentru o vacanta de vara pe litoral, Malgrat de Mar este o statiune plina de viata aflata la doar 55 km distanta de Barcelona, in partea sudica a frumoasei regiunii spaniole Costa del Maresme. Cu o varietate de atractii, hoteluri moderne si facilitati pentru practicarea sporturilor nautice statiunea beneficiaza de un superb peisaj litoral. Pentru a se bucura de soare si mare turistii aleg relaxarea pe plajele statiunii. L’Astillero este o frumoasa plaja situata foarte aproape de hotelurile din zona, Malgrat este plaja a carei calitate a fost recunoscuta si premiata de-a lungul timpului, iar Tordera este cea mai mare si mai linistita dintre plajele din Malgrat. Printre frumoasele atractii ce pot fi descoperite in Malgrat de Mar se numara Esglesia de Sant Nicolau, construita in secolul XVI, cunoscuta sub numele de Catedrala de pe Coasta, datorita marimii sale impresionante; Ca l’Arnau, cladire in stil modernist, devenita recent scoala de muzica; El Castell (Castelul), turn situat pe dealul din centrul orasului, inconjurat de un frumos parc; parcul Can Campassol; turnul l’Esquena, cu o arhitectura de la 1800 si vechea piata Peixateries Velles.
- “Muzeul deschis de la Lloret” – un spatiu dinamic, deschis ce cuprinde diferite itinerarii, muzee si cladiri istorice;

- Castelul Sant Joan (sec. al XI-lea);

- Gradinile Santa Clotilde;

Water World, cel mai mare parc acvatic din zona, situat in apropierea statiunii, se intinde pe o suprafata considerabila si ofera numeroase facilitate pentru distractie.

- Capela Sant Pere del Bosc - construita in sec. al X-lea a fost locuita de benedicti pana in 1694 cand i s-a dat foc de francezi; a fost reconstruita in 1789 in stil baroc;

- Schitul Nostra Senyora de Les Alegries - prima parohie a orasului;

- Schitul Sant Quirze - localizat la 200 m de cimitir si 1 km de centrul orasului este o structura de dinainte de secolul XI;

- Schitul Santa Cristina - localizata la 3.5 km de centru, este o structura ce dateaza din 1376;

- Biserica Parish - construita in stil gotic intre anii 1509-1522;

- Muzeul Verdaguer;

- Muzeul Rural Catalan;

- Statuia de bronz “Dona Marinera”;

- Primaria - construita in stil neo-clasic intre anii 1868-1872;

- Sepulcrul Roman - cimitir roman datand din sec al II-lea d. Ch.;
Oferte - Costa Brava
pag. 1 /9
 
pag. 1 /9
 
Cautare rapida
Va rugam sa selectati criteriile de cautare! Butonul "Cauta" va apare cand se poate face cautarea.
Oferte sezoniere
reduceri

De ce să alegeți Z Tour?