Vacante in Europa - CEHIA 

 
CEHIA
CEHIA
CEHIA
CEHIA
O bijuterie istorica in inima Europei, Republica Ceha are castele de basm, orasele sale medievale, statiuni balneare elegante si parcuri pitoresti nationale. Aceasta este, de asemenea, locul de nastere al unora dintre cele mai bune sortimente de bere din lume.
Majoritatea vizitatorilor in Cehia nu se aventureaza dincolo de Praga, capitala occidentala cosmopolitana renumita pentru farmecul sau. Insa daca vreti sa descoperiti bogatia culturala a acestei tari calatoriti dincolo de capitala si admirati peisajul variat ce consta in munti, campii, paduri si ferme. Tara a fost in mare parte crutata de ravagiile celui de-al doilea razboi mondial, astfel incat multe dintre orasele Cehiei sunt bogatii de arhitectura si arta medievala, baroca si art-nouveau.

Bucataria ceha este marcata de o gama larga de carnuri, printre care cea de porc este foarte populara, dar si vita si puiul sunt obisnuite. Se serveste vanat, iepure si rata, iar pestele este mai rar intalnit, exceptand sprotul proaspat si crapul, care se serveste de Craciun.
Principalele atractii turistice:

• Admirati arhitectura magnifica gotica, baroca, art nouveau si cubista din centrul istoric al orasului Praga, care de altfel se afla si pe lista de patrimoniu mondial UNESCO. Admirati orasul din castel, primaria veche si turnul Petrin.

• Vizitati Cesky Krumlov si admirati riviera Vlatava de pe meterezele castelului maret cocotat pe o stanca.

• Daca va tine inima vizitati Osuarul Sedlec sau Kostnice. Aceasta colectie uimitare de oase umane gravate apartin aproximativ 40.000 de persoane si au fost transformate in candelabre, blazoane si statui.

• Urmati pasii agentului 007 si vizitati orasul Karlovy Vary care, in filmul din seria Bond, Casino Royale, este prezentat ca fiind Muntenegru. Admirati arhitectura gotica si baroca ce domina centurul istoric.

• Vizitati castelul Karlstejn, despre care se spune ca ar fi cel mai frumos castel al Cehiei. Aceasta fortificatie dateaza din secolul XIV si este situata pe o panta dramatica ce-i confera o aparenta de poveste. Apropierea de Praga face din acest castel o importanta atractie turistica.

• Descoperiti orasul minelor de argint Kutna Hora, dominat de catedrala gotica listata ca patrimoniu mondial de catre UNESCO.

• Descoperiti secretele fabricii de bere Budweiser Budvar din Ceske Budejovice. Admirati si arhitectura medievala a orasului si cele mai mari piete din Europa.

• Vizitati frumoasele biserici din orasul Brno. Capitala Moraviei dateaza din secolul XIII si se lauda cu Muzeul Moraviei si castelul gotic Spilberk.

• Invatati despre o perioada mai intunecata din istoria Cehiei in Terezin. Centrele de izolare, camerele inghesuite, cimitirul si crematoriul vorbesc despre oroarea acestui fost lagar de concentratie.

• Vizitati Telc, unul dintre cele mai frumoase exemple de oras renascentist in Europa si un loc declarat patrimoniu mnondial de catre UNESCO. Orasul a fost reconstruit dupa un incendiu in 1530. Piata din centrul orasului este inconjurata de arcade medievale si case cu frontoane.

• Admirati arhitectura eclectica a orasului Plzen si vizitati Muzeul Berii si Galeriile Zapadoceske. La fabrica de bere Plzensky Prazdroj puteti vedea cum se fabrica berea originala Pilsner.

• Vizitati castelele de poveste ale Cehiei - Bitov, Bouzov, Cesky Sternberk, Krivoklat, Konopiste, Loket si Pernstejn.

• Vizitati colectia de arta de la Castelul Arhiepiscopal din Kromeriz si plimbati-va in gradinile incantatoare.

• Orasul universitar Olomouc se remarca prin parcuri, biserici baroce, sculpturi si fantani. Regiunea Hana ce inconjoara orasul contine multe sate in care au loc festivaluri ale recoltei.

• Relaxativ-a intr-o statiune balneo-climaterica din Bohemia si Moravia. Aceste statiuni au atras capetele incoronate din Europa, cu apele lor sulfuroase.

• Faceti drumetii in padurea Sumava, cel mai mare parc national din tara. Parcul include lacuri glaciare, zone cu paduri virgine si monumente istorice importante. Printre centrele sportive de iarna se numara Zelezna Ruda, Spicak, Zadov, Churanov and Kramolin.

• Intoarceti-va in timp la muzeul folcloric in aer liber din Roznov pod Radhostem. Muzeul are trei parti diferite - Orasul Mic din Lemn, Valea Morii de Apa si Satul Valah.
Destinatii - CEHIA
Oferte - CEHIA
Cautare rapida
Va rugam sa selectati criteriile de cautare! Butonul "Cauta" va apare cand se poate face cautarea.
Oferte sezoniere
reduceri

De ce să alegeți Z Tour?