Vacante in Europa - BULGARIA 

 
BULGARIA
BULGARIA
BULGARIA
BULGARIA
Bulgaria este una dintre cele mai noi membre ale Uniunii Europene si a inregistrat schimbari majore in ultimii ani.
Cultura bulgara este un amestec intre culturile traca, slava si bulgara, insa exista si influente bizantine, turcesti si grecesti
Bulgara este o limba slava scrisa in alfabetul chirilic, acest fapt fiind cea mai stransa legatura intre bulgari si rusi; de alt fel, rusa este a doua limba a locuitorilor mai in varsta. Va puteti familiariza cu cultura preistorica a Bulgariei vizitand exponatele din Muzeul de Arheologie si Muzeul National de Istorie din Sofia, precum si din muzeele localedin Plovdiv, Stara Zagora, Varna, rousse, Veliko Tarnovo, Razgrad, Vidin, Bourgas, etc. Artefactele indica priceperea localnicilor in folosirea materiilor precum lut, caolin, piatra, lemn, bronz si fier.

Obiceiurile culinare ale Bulgariei sunt reprezentative pentru sud-estul Europei si prezinta influente din Turcia, Grecia si Orientul Mijlociu. Faimoasa pentru salatele bogate ce insotesc fiecare masa, bucataria bulgara se remarca si prin diversitatea si calitatea produselor lactate, vinurilor si a bauturilor spirtoase precum rachiu, mastic si menta. Pe masa bulgarilor abunda supele calde sau reci si produsele de patiserie. Printre mancarurile traditionale se numara lapte acru, salata shopska, musaca, ghiveci, pita, sarmale, cozonac, drob de miel, supa de fasole, halva, baclava si compot.
Principalele atractii turistice:

• Descoperiti stilurile arhitecturale grecesti, romane, bizantine si turcesti din capitala Sofia, unde puteti vizita si numeroase muzee, biserici, galerii de arta si sali de concerte. Cea mai faimoasa atractie este catedrala cu turle aurite Nevski.

• Vizitati vasta colectie de picturi, gravuri, arme vechi si biblii scrise pe pergament de la manastirea Rila, la 121km de Sofia. Un incendiu a distrus majoritatea arhitecturii din secolul X, iar cladirea din prezent dateaza din secolul XIX, exceptand turnul Khrelio din secolul XIV.

• Oraselul Melnik, cu case din secolele XVIII si XIX cocotate de stanci din calcar este faimos pentru cramele sale cu vinuri. La sfarsit de saptamana bulgarii se inghesuie aici pentru mancarea si bautura traditionale.

• Vechiul oras Plovdiv este al doilea ca marime din tara si este impartit de raul Maritsa. Plimbati-va pe stradutele inguste pietruite, admirati casele vechi si amfiteatrul roman.

• Explorati manastirea Batchkovo aflata la 8km de Plovdiv si care dateaza din secolul XI. Aici se afla cateva fresce si manuscrise rare. Manastirea se afla in zona cunoscuta in antichitate ca Tracia. Aici s-au si descoperit multe artefacte si chiar obiecte din aur din acea perioada.

• Valea Trandafirilor trece printr-o transformare magica in lunile mai si iunie, cand are loc Festivalul Trandafirilor. Vreme de secole bulgarii au plantat trandafiri si au extras esentele parfumate.

• Vizitati vechiul oras-muzeu Veliko Turnovo, capitala celui de-al doilea imperiu bulgar (1187 - 1393), aflat pe trei dealuri si inconjurat de raul Yantra. Orasul are colectii extraordinare de opere de arta istorice si biserici vechi.

• Descoperiti cele noua situri ce se afla pe lista UNESCO de patrimoniu mondial, care include zidurile din secolul IV, foarte bine pastrate, ale mormantului trac Kazanluk, mormantul Sveshtari de langa Razgrad, biserica Boyana din secolul XIII de la periferia capitalei Sofia si manastirea Ivanovo de langa Rousse.

• Incercati valurile Marii Negre. Bulgaria are peste 370km de coasta cu plaje frumoase. Incercati statiunile Sunny Beach si Nisipurile de Aur, orasul pitoresc Albena, orasul istoric Nesebar, Varna si ambianta mediteraneana a portului Bourgas.

• Incercati si partiile de schi. Cea mai noua statiune este Quaint Bansko, aflata intr-un oras istoric, la poalele muntilor Pirin. Pamporovo din lantul muntos Rhodopi este cea mai sudica statiune de schi din Europa, iar Borovets din muntii Rila este cea mai veche si mai mare statiune montana din Bulgaria.

• Parcurgeti traseele de drumetii, care insumeaza 35.000km. Se organizeaza excursii de una sau doua saptamani. De obicei se ofera ghid si cazare in cabane sau campinguri.

• Se organizeaza si excursii pe munte, in zonele Vratsa, Veliko Tarnovo, Trojan, Maliovitza si Roussenski Lom. Stancile din Pirin, Rhodope, Rila si Stara Planina sunt populare printre cataratorii cu experienta.

• Calaria este o activitate traditionala in Bulgaria. Itinerariile pot include Valea Dunarii, Balcanii, muntii Rila si Stara Planina si Valea Trandafirilor.

• Bulgaria are multe statiuni balneo-climaterice. Proprietatile de vindecare a izvoarelor minerale sunt cunoscute si folosite de secole.

• Festivalurile traditionale de muzica sunt o parte importanta a vietii rurale din Bulgaria. In timpul festivalului Pirin Pee puteti urmari Ansamblul Flcloric Pirin din Blagoevgrad.

• Intoarceti-va la natura, in parcurile nationale ale Bulgariei. Acestea includ vechile paduri de pin Bailusheva si stancile de calcar din Parcul National Pirin, cele sapte lacuri si manastirea din secolul X din Parcul National Rila si cascada Raiskoto Praskalo, cea mai inalta din peninsula Balcanica.
Oferte - BULGARIA
pag. 1 /2
 
pag. 1 /2
 
Cautare rapida
Va rugam sa selectati criteriile de cautare! Butonul "Cauta" va apare cand se poate face cautarea.
Oferte sezoniere
reduceri

De ce să alegeți Z Tour?