Vacante in Europa - MAREA BRITANIE 

 
ANGLIA
ANGLIA
ANGLIA
ANGLIA

 

 

 

Despre Marea Britanie e extrem de greu să spui ceva nou. E evident, my dear Watson, că este faimoasă în lume datorită Reginei Elisabeta, a faptului că englezii iubesc ceaiul și sunt deosebit de politicoși. Și binențeles și pe bună dreptate Londra este una dintre  cele mai vizitate și filmate (ați observat ce multe scene din filmele de acțiune se petrec aici?!) capitale din lume.

 

Londra respiră istorie, putere (economică, financiară), eleganță, universalitate la fiecare pas. Dacă ezitați să vizitați orașul pentru că nu agreați ploaia, trebuie să știți că nu plouă chiar atât de mult pe cât ați crede! La New York (oraș înfrățit, la fel ca Moscova și Berlin) plouă mai mult, de exemplu. În plus, nu e păcat ca un pic de ploaie să vă împiedice să respirați același aer pe care l-au respirat legende ale literaturii, muzicii, artei mondiale? E aer curat, că e plin de parcuri, nu vă mai faceți grijă de ”smog”!

 

Marea Britanie este, fără îndoială, simbolul puterii coloniale și monarhice în lume.  Împreună cu alte 52 de state de pe tot cuprinsul mapamondului, Regatul Unit face parte din Commonwealth, o organizație interguvernamentală aflată sub conducerea simbolică a Reginei Elisabeta a II-a, dar nu și a Casei Regale Britanice. Regina Elisabeta a II-a este, însă, șeful statului pentru 16 dintre aceste state, printre care și Australia.

 

 

BINE DE ȘTIUT

Prețul biletelor pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun diferă în funcție de perioada din zi când călătoriți. Sunt mai ieftine dimineața și seara târziu. Transportul cu trenul este destul de scump. Pentru a economisi, este bine să vă cumpărați bilete dus-întors.

 

IDEAL DE VIZITAT

Datorită numeroaselor obiective istorice (și nu numai) care merită vizitate, Marea Britanie este o destinație turistică pe tot parcursul anului. Este de recomandat să aveți mereu o pelerină de ploaie și/sau o umbrelă în bagaj, precipitațiile sunt frecvente, dar nu de intensitate mare.

 

Capitala: Londra

Moneda: Lira sterlină

Clima: temperat oceanică

Destinatii - MAREA BRITANIE
Oferte - MAREA BRITANIE
Cautare rapida
Va rugam sa selectati criteriile de cautare! Butonul "Cauta" va apare cand se poate face cautarea.
Oferte sezoniere
reduceri

De ce să alegeți Z Tour?